Waarvoor kan ik gebruik maken van neurofeedbacktraining?
FYSIEKE, COGNITIEVE EN EMOTIONELE UITDAGINGEN ALGEMENE WELLNESS HERSENCONDITIE OUDERDOM PIEK FYSIEKE/MENTALE PRESTATIES BETERE ACADEMISCHE PRESTATIES
Volwassenen en kinderen hebben neuroptimal® neurofeedback gebruikt om de negatieve gevolgen van depressie, angst, PTSD, Alzheimer, autisme, tinnitus, epilepsie, CVS, fibromyalgie slaapstoornissen, misofonie en andere klachten aan te pakken.

De FDA heeft neurofeedback zelfs goedgekeurd als doeltreffend voor stressvermindering.
Sinds november 2012 heeft de Amerikaanse Pediatrische Academie  neurofeedback als ‘niveau 1/Best Support’ behandeling voor kinderen met ADHD goedgekeurd. Bovendien heeft de APA
neurofeedback in termen van efficiëntie voor het oplossen van ADHD gelijkgetrokken met medicatie.
Neuroptimal® neurofeedback stimuleert een algemene positieve mentale toestand en een dieper inzicht in de geest/lichaamsverbinding. Voor degenen die hun dagelijkse gezondheid en welzijn willen verbeteren, kan neurofeedback een uitstekende aanvulling zijn op een gezond dieet en sportieve levensstijl.

Het aanbieden van neurofeedbacktraining kan een goede maatregel zijn in het kader van
burn-out preventie en verbetering van de wellbeing op de werkvloer.
Neuroptimal® neurofeedback kan een krachtig instrument zijn om cognitieve achteruitgang die zich natuurlijk voordoet naarmate we ouder worden te verminderen. Neuroptimal® houdt de hersenen fit en veerkrachtig en kan helpen bij het verbeteren van geheugen, terugroepen en het vergroten van algemene cognitieve vaardigheden bij oudere personen.

Aangezien neurofeedbacktraining ook een verbetering van de slaap teweeg brengt, is hersentraining een ideale tool om het algemeen welbehagen en comfort van rusthuisbewoners te verbeteren.
Een groeiend aantal Olympische en professionele atleten gebruiken nu neurofeedback om de kritische geestelijke limiet te bereiken die vaak leidt tot gouden medailles en het winnen van kampioenschappen. De verbeterde mentale focus kan het verschil betekenen tussen winnen en verliezen. Je hoeft geen profatleet te zijn om de voordelen van neurofeedback te genieten. Omdat neurofeedbacktraining de concentratie en de mentale focus bevordert, gebruiken studenten neuroptimal® als een cruciaal instrument om hun prestaties op school te verbeteren. In tegenstelling tot smart drugs of neuro-geneesmiddelen is neuroptimal® 100% drugsvrij en heeft het geen bekende bijwerkingen (afgezien van een betere slaap).
Neurofeedback biedt een veelheid aan voordelen voor de hersenen en het lichaam, waaronder: betere slaap, verhoogde geestelijke helderheid en betere cognitieve prestaties. Opleiders en cliënten  hebben het neuroptimal®-systeem gebruikt om een aantal fysieke, emotionele en cognitieve klachten met groot succes aan te pakken. Deze vallen in enkele algemene categorieën: