Wat is neurofeedback?

Neuroptimal®'s biofeedback- of neurofeedbacksysteem is een krachtige technologie die je welzijn aanzienlijk kan vergroten en je meestal helpt om het beste uit jezelf te halen. Hersentraining kan onaangeboorde cognitieve mogelijkheden ontsluiten en helpen bij het bereiken van je lange termijn doelen en dromen.

Biofeedback bestaat al bijna 40 jaar, maar het praktische gebruik ervan werd belemmerd door het gebrek aan een technologische oplossing. In het verleden zou een neurofeedbackinterface een kamer vol computers en technici nodig hebben. Vandaag heeft het Zengar Institute, Inc. een eenvoudige, interactieve software gecreëerd die het mogelijk maakt deze krachtige technologie op een laptop te draaien Omdat neurofeedback reeds meerdere jaren is gebruikt en getest,  is het ook zeer veilig. Gerespecteerde instellingen zoals de Food and Drug Administration in de VS en de Amerikaanse Academie voor pediatrie hebben neurofeedback goedgekeurd.

Wat is neurofeedback ?
Waarom neuroptimal®?

Effectiviteit
Neuroptimal® is effectief omdat het ontworpen is om te
werken met je individuele brein in het hier en nu.

Training
Neuroptimal® neurofeedbacktraining is een training die gericht is op het optimaliseren van het functioneren van de hersenen door de veerkracht en weerbaarheid van het brein te bevorderen.

Geen diagnose
NeurOptimal® is gebaseerd op “Reguliere training. Het heeft geen belang wat de diagnose is. Het NeurOptimal® systeem past zich aan elk brein aan. Het heeft geen belang dat men medicatie neemt, verslaafd is aan een substantie of dat men een hersenbeschadiging heeft.

100% natuurlijk en veilig
NeurOptimal® is 100% natuurlijk en veilig. Dit is vastgesteld tijdens de meer dan 3 miljoen gebruiksuren wereldwijd. NeurOptimal® stuurt je brein niet maar houdt het een spiegel voor zodat het zichzelf kan corrigeren en reguleren.

Vraagt geen inspanning
Trainen met NeurOptimal® is ontspannend en aangenaam. Het vraagt geen inspanning. Je luistert of kijkt ontspannen naar je favoriete muziek of film en laat de software haar werk doen.

Technologie van de toekomst
De NeurOptimal® software is gebaseerd op de laatste gangbare wetenschappelijke inzichten in het brein. Het ganse breinspectrum wordt getraind op basis van "realtime" informatie.

Voor- en nadelen
Hoe werkt het?

Het brein heeft een inherent vermogen om zichzelf te corrigeren wanneer het de juiste informatie krijgt. NeurOptimal® is ontworpen om het brein de informatie te bieden die het nodig heeft om zijn eigen aanpassingen te maken. Inconsistente, of abrupte veranderingen in de elektrische activiteit in de hersenen, ondermijnt het optimaal functioneren van de hersenen. NeurOptimal® detecteert deze abrupte veranderingen en informeert de hersenen over deze plotselinge verschuivingen door onderbrekingen in het geluid waarnaar u luistert. Deze bijna onmerkbare pauzes nodigen je centrale zenuwstelsel uit om weg te trekken van dit minder ideale pad waarop het zich bevond. Dit gebeurt steeds weer totdat de natuurlijke zelfcorrectie je nieuwe normaal wordt en je hersenen efficiënter, effectiever en comfortabeler werken. Op deze manier worden de hersenen getraind om snel zelfregulerend op te treden wanneer er iets verandert (zowel intern als extern). Het gevolg is dat je
weerbaarder (Resilient) en flexibeler in het leven zal staan. Het resultaat is een opener en positiever zelfbeeld waarin belemmeringen meer beheersbaar en problemen meer oplosbaar zijn. Wanneer dit gebeurt, slaap je beter, ben je minder gestrest, kun je je gemakkelijker concentreren en voel je de vreugde van een eenvoudiger leven, ondanks de uitdagingen die je van buitenaf kunt tegenkomen.

Je kunt NeurOptimal®-training beschouwen als een spiegel voor je hersenen houden. Stel je voor dat je jezelf lange tijd niet in een spiegel had gezien. Zodra je je weerspiegeling ziet, begin je jezelf vanzelf aan te passen, misschien wat rechter staan, je haar in de plooi leggen enzovoort. De spiegel biedt de informatie die u nodig hebt om uzelf te corrigeren en aan te passen.
  Voordelen Nadelen
Neurofeedback Duurzaam effect Aantal sessies vooraleer resultaat
  Veilig / geen bijwerkingen Niet terugbetaald door het ziekenfonds
  Eenmalige investering in tijd en geld  
Medicatie Makkelijk te verkrijgen Geen blijvend effect
  Snel resultaat Kans op negatieve bijwerkingen
  Gedeeltelijk terugbetaald Kans op verslaving
Video Neuroptimal