Wat is neurofeedback?

NeuroptimalŽ's biofeedback- of neurofeedbacksysteem is een krachtige technologie die je welzijn aanzienlijk kan vergroten en je meestal helpt om het beste uit jezelf te halen. Hersentraining kan onaangeboorde cognitieve mogelijkheden ontsluiten en helpen bij het bereiken van je lange termijn doelen en dromen.

Biofeedback bestaat al bijna 40 jaar, maar het praktische gebruik ervan werd belemmerd door het gebrek aan een technologische oplossing. In het verleden zou een neurofeedbackinterface een kamer vol computers en technici nodig hebben. Vandaag heeft het Zengar Institute, Inc. een eenvoudige, interactieve software gecreëerd die het mogelijk maakt deze krachtige technologie op een laptop te draaien Omdat neurofeedback reeds meerdere jaren is gebruikt en getest,  is het ook zeer veilig. Gerespecteerde instellingen zoals de Food and Drug Administration in de VS en de Amerikaanse Academie voor pediatrie hebben neurofeedback goedgekeurd.

Hoe werkt het?

NeurOptimalŽ is een dynamisch neurofeedbacksysteem dat is ontworpen om 256 keer per seconde te zoeken wat verschillend is in de hersenactiviteit, niet of het goed of slecht maar verschillend is. Het identificeert veranderingen qua duur, intensiteit, frequentie en opkomende verschuivingen in de hersenactiviteit. Is het signaal langer, sterker, is er een veranderding in de frequentie of is er een verschuiving (een Shift of een "flutter" zoals een verandering in het gefladder van een colibri) die aangeeft dat er een verandering in de hersenactiviteit aan het gebeuren is, dan zal het systeem dit aangeven door een onderbreking in de muziek of de film die men tijdens een trainingssessie beluistert of bekijkt. De hersenen gaan deze onderbrekingen waarnemen en gaan indien noodzakelijk zelfregulerend optreden. Op deze manier worden de hersenen getraind om snel zelfregulerend op te treden wanneer er iets verandert (zowel intern als extern). Het gevolg is dat je
weerbaarder (Resilient) en flexibeler in het leven zal staan. Het resultaat is een opener en positiever zelfbeeld waarin belemmeringen meer beheersbaar en problemen meer oplosbaar zijn.
Wat is neurofeedback ?
Waarom neuroptimalŽ?

NeuroptimalŽ is effectief omdat het ontworpen is om te
werken met je individuele brein. Er wordt niet getracht vooraf bepaalde specifieke problemen aan te pakken.
NeuroptimalŽ neurofeedback is
uiterst veilig.
NeuroptimalŽ
vereist geen inspanning van de gebruiker.
at Freevisitorcounters.com